Marka Allos to producent pysznych produktów ekologicznych, których składniki wybierane są z najwyższej jakości surowców ekologicznych, pozbawionych wszelkich sztucznych dodatków, np. barwników, aromatów lub wzmacniaczy smaku. Od samego początku, firma działa proekologicznie i kładzie duży nacisk na zrównoważony proces produkcji, który jest przyjazny środowisku, szeroko stosowane są nieprzemysłowe metody produkcji. Obecnie Allos należy do liderów w produkcji różnego rodzaju miodów, syropów, płatków śniadaniowych, pieczywa oraz batonów. Wszystko zaczęło się w 1974 roku, w gospodarstwie Athhe Allos położonym w Mariendrebber niedaleko Diepholtz, gdzie na bazie ekologicznego miodu rozpoczęto drobną produkcję batonów owocowych z dodatkiem ekologicznych pyłków kwiatowych, orzechów i suszonych owoców. Z biegiem czasu asortyment stopniowo poszerzał się o inne, równie pyszne i ekologiczne produkty spożywcze. Dziś niewielkie gospodarstwo Athhe Allos to nowoczesna i dynamiczna firma, która
od 40 lat pozostaje wierna swoim ekologicznym przekonaniom, dostarczając Konsumentom najwyższej jakości produkty ekologiczne.