DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 199 zł BEZPIECZNE PŁATNOŚCI PAY U KONTAKT O NAS BLOG
KOSZYK

CHLEB PROTEINOWY BIO 250g

WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CHLEB PROTEINOWY BIO 250g
Kod producenta: 8719153028039
Producent: SMAAKT
Dostępność: niedostępny
Cena jednostkowa:
13,69 zł
Najniższa cena z 30 dni: 13,49 zł
Do bezpłatnej dostawy brakuje: 199,00 zł

Opis produktu

SKŁADNIKI
woda, mąka ŻYTNIA pełnoziarnista* (20 %), białko pszenne*, siemię lniane*, grys SOJOWY* (10 %), mąka sojowa* (4 %), ocet jabłowy*, słonecznik*, otręby pszenne*, błonnik jabłkowy*, sól morska, drożdże* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Chleb żytni z grysem SOJOWYm. Zawiera 55 % mniej węglowodanów, w porównaniu z podobnymi chlebami.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Wysoka zawartość białka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1073 kJ / 257 kcal
Tłuszcz: 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 16 g
w tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 10 g
Białko: 21 g
Sól: 0,8 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO łącznie z (LAKTOZĄ), ORZECHY, SEZAM.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu w zamkniętym opakowaniu.

Chleb proteinowy

Jeszcze niedawno, pieczywo było traktowane wyłącznie jako źródło węglowodanów. Dzisiaj, to wcale nie jest takie oczywiste!

Chleb proteinowy Smaakt to pieczywo o wysokiej zawartości białka - 21 gramów protein na 100 gramów wypieku. Dla porównania - chleb pszenny dostarcza tylko 9 gramów białka. Za tak wysoki poziom protein odpowiada grys sojowy oraz dodatek ekologicznego białka pszennego.

Chleb przechowuj w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.

Co oprócz białka? Pozostałe makroskładniki

Proteinowe pieczywo może się pochwalić także wyjątkowym bogactwem błonnika. W 100 gramach pieczywa zawiera się aż 10 gramów błonnika - w zwykłym chlebie pszennym są to niespełna 3 gramy.

Zawartość węglowodanów w chlebie proteinowym Smaakt jest o 55% niższa, niż w standardowych bochenkach. Są to głównie węglowodany złożone - dostarczające energii przez długi czas.

Dla kogo chleb białkowy Smaakt jest idealny?

Chleb proteinowy BIO Smaakt to pieczywo wyjątkowo sycące, o niskim indeksie glikemicznym.

Spożywanie go nie powoduje gwałtownych skoków cukru, więc chętnie sięgają po nie diabetycy, osoby z insulinoopornością, oraz mające problemy z nadmiernym apetytem na diecie odchudzającej.

Chleb proteinowy BIO Smaakt - źródło białka w codziennej diecie

Odchudzanie nie jest jedyną okazją, by sięgnąć po proteinowe pieczywo. Ten typ chleba chętnie wybierają sportowcy, pracujący fizycznie i prowadzący intensywny tryb życia.

Każda osoba aktywna fizycznie ma zwiększone zapotrzebowanie na białko - chleb proteinowy pomaga je wypełnić.

Proteinowy chleb BIO Smaakt jest odpowiedni dla wegan i wegetarian. Możesz go traktować jako pełnoprawne źródło białka na diecie bezmięsnej.

Jak spożywać proteinowy chleb?

Takie pieczywo szczególnie warto spożywać na kolację. Przed snem należy ograniczyć spożywanie węglowodanów prostych obecnych w białym chlebie. Wymieniając go na chleb białkowy Smaakt, ułatwisz sobie zasypianie.

Kanapki na chlebie proteinowym to bardzo dobra opcja także po treningu, na posiłek do szkoły i do pracy. Wysoka zawartość białka i błonnika powstrzyma chęć podjadania na wiele godzin.

Charakterystyczny smak pełnoziarnistego pieczywa doskonale zgrywa się z twarogiem, rybami, wędlinami, a także słodką konfiturą czy miodem.

Postaw na proteinowy chleb BIO Smaakt - z nim każda kanapka będzie wartościowym, sycącym posiłkiem!

Szczegóły produktu

Wegetariański
Wegański
Certyfikat bio: jest
Kraj producenta: SMAAKT

Twoje zdrowie w naszych rękach

Darmowa dostawa

darmowa dostawa Za zakupy dokonane za kwotę 199 zł lub wyższą kwotę dostarczymy za darmo!

Producenci

Produkty najwyższej jakości

Certyfikat BIO
Koszyk został zaktualizowany
Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Cookies. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij