SKŁADNIKI
mąka gryczana*,
woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej
swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do
gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 10-11
min., al. dente – 7-8 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartosc energetyczna: 1609 kJ / 381 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Weglowodany: 71 g
w tym cukry: 2,6
g
Błonnik: 10 g
Białko: 13 g
Sól: 0,03 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać zboża zawierające gluten
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu