SKŁADNIKI
ekologiczna semolina z
pszenicy durum Senatore Cappelli, woda
OPIS
Makaron Orecchiette, pochodzący z regionu Apulii o kształcie kopuły. Wykonany wyłącznie z organicznej semoliny z pszenicy durum „Senatore Cappelli” oraz górskiej wody. Pszenica ta jest uznawana za „najpiękniejszą pszenicę durum, jaką kiedykolwiek uprawiano”. Ze względu na wysoką zawartość białka była nazywana „mięsem dla ubogich”.
Makaron Rustichella produkowany jest tradycyjnym rzemieślniczym sposobem tzn.
-Wolno suszony w temperaturze 45-50 st.C. dzięki czemu zachowuje swoje wartości odżywcze i smakowe, nie rozgotowuje się, ma niższy indeks glikemiczny.
-Wyciskany jest przez formy z brąz co zapewnia mu chropowatą powierzchnię i powoduje że sos nie spływa na dno talerza a pozostaje na jego powierzchni.
Czas gotowania: 13-16 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1490 kJ / 351
kcal
Tłuszcz: 1,38 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3
g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 2,8
g
Białko: 12 g
Sól: 0,01 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od
bezpośredniego światła słonecznego i ciepła.