SKŁADNIKI
ekologiczna semolina
pełnoziarnista z pszenicy durum Senatore Cappelli,
woda
OPIS
Makaron ten jest idealny do sosów np.
na bazie owoców morza. Makaron Rustichella produkowany jest tradycyjnym
rzemieślniczym sposobem tzn.:
- Wolno suszony w temperaturze 45-50 st.C. dzięki czemu zachowuje swoje wartości odżywcze i smakowe, nie rozgotowuje się, ma niższy indeks glikemiczny.
- Ma chropowatą powierzchnię i powoduje, że sos nie spływa na dno talerza, a pozostaje na powierzchni makaronu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Energia: 1456 kJ/343
kcal
Tłuszcz: 1,95 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,55
g
Węglowodany: 70,8 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 4,2 g
Białko:
12,5 g
Sól: 0,01 g
Żelazo: 3,9 mg (28%)**
Witamina E: 2 mg (17%)**
(** dzienna referencyjna wartość spożycia)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego
światła słonecznego i ciepła.