SKŁADNIKI
mąka ryżowa*, woda źródlana (certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 15-25 min., al. dente – 9-10 min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i przelać zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Weglowodany: 76 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 14 g
Sól: < 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Zobacz więcej w kategorii Makaron ryżowy