Dania bezglutenowe mogą być smaczne i wyjątkowe! Konieczność zrezygnowania z mąki pszennej nie jest dzisiaj problemem - mąki bez glutenu stwarzają nieograniczone możliwości kulinarne. Sprawdź mąki ekologiczne oraz bezglutenowe z oferty sklepu i w prosty sposób odmień swój codzienny jadłospis - na zdrowie!
Mąki bezglutenowe to doskonały wybór dla osób, które z różnych przyczyn nie mogą spożywać białka pszenicznego. Alergia, nietolerancja i celiakia wykluczają gluten z jadłospisu. Osoby przechodzące na dietę bezglutenową, muszą radykalnie zmodyfikować swoje odżywianie, wykluczając z niego klasyczne produkty zbożowe.
Na szczęście, wybierając alternatywne mąki, osoby na diecie bezglutenowej nie muszą rezygnować z ulubionych potraw i pieczywa. Mała dostępność bezpiecznych wypieków i dań bezglutenowych, przestaje być kłopotem. Stawiając na mąki bezglutenowe z Ekochatka.pl, samodzielnie przyrządzisz smakołyki odpowiednie dla każdego.
Wśród mąk bez glutenu, na szczególną uwagę zasługuje mąka kokosowa. Dzięki bardzo niskiej zawartości węglowodanów, bez obaw mogą ją spożywać osoby na diecie ketogenicznej oraz diabetycy.
Mąki bez glutenu nadają się jednak nie tylko dla osób na specyficznej diecie. Urozmaicą każdą kuchnię - także tą, gdzie mąka pszenna jest na porządku dziennym. Mąki ekologiczne i bezglutenowe, to prosty sposób na odmienienie klasycznych potraw z białą mąką.
Mąki pozbawione glutenu nie smakują identycznie, jak pszenna. To, jakich wrażeń smakowych dostarczą, zależy od tego, z czego zostały wytworzone.
W Ekochatce oferujemy mąki kukurydziane, owsiane, ryżowe, gryczane i ziemniaczane - to najpopularniejsze typy mąki bez glutenu. Są podstawowym wyborem osób na diecie bezglutenowej. Oprócz klasycznych opcji, proponujemy także wyjątkowe mąki ekologiczne z topinamburu, mąka amarantusowa, mąka kasztanów, żołędzi, kokosa i mąka z sorgo. Spróbuj!
Zdecydowanie tak. Oferta sklepu została skomponowana z myślą o zdrowiu Klientów. Stawiamy tylko na sprawdzonych dostawców, spełniających najwyższe standardy jakości. Mąki bezglutenowe z certyfikatami BIO to wybór przyjazny i zdrowiu, i środowisku!
Z mąki bez glutenu przyrządzisz to samo, co ze zwykłej mąki pszennej. Przy komponowaniu potraw należy wziąć pod uwagę właściwości danej mąki.
W porównaniu z mąką pszenną, konsystencja ciasta będzie nieco inna. Mąki mają także swoje specyficzne smaki - na przykład mąka gryczana smakuje podobnie do kaszy. Efektem zmiany użytej mąki będą potrawy pyszne i wyjątkowe!
Nie jesteś specjalistą od kuchni bezglutenowej, ale chcesz przyrządzić chleb lub ciasto? Wybierz gotowe mieszanki bezglutenowe do wytrawnych i słodkich wypieków.. Proporcje różnych mąk opracowano w taki sposób, by udany wypiek był tylko kwestią czasu… spędzonego w piekarniku!
Mąkę bezglutenową trzeba kupować wyłącznie w sprawdzonym, zaufanym sklepie. Zaopatrując się w supermarkecie, łatwo trafić na rozszczelnione opakowania. W sytuacji, gdy mąka ma choć minimalny kontakt z glutenem, przestaje być bezglutenowa.
Gdy chodzi o mąki bezglutenowe, sklep Ekochatka Cię nie zawiedzie. Produkty przechowujemy w bezpiecznych warunkach, tak, by nie doszło do skażenia glutenem. Dbamy o Twoje zdrowie!
Na chleb bez glutenu najlepiej nadaje się mąka ziemniaczana - zastosowanie tej mąki gwarantuje, że chleb długo pozostanie świeży. Sprawdzą się także mąka gryczana, mąka ryżowa, kukurydziana, mąka orkiszowa. Najlepszy efekt uzyskasz, mieszając różne mąki.
Do ciast kruchych, najlepiej sprawdza się mąka kukurydziana. Mąki ziemniaczane, jaglane i owsiane mają najlepsze właściwości sklejające. Do wypieków na słodko możesz z powodzeniem używać każdej mąki. Tak jak przy chlebie - najlepiej je łączyć.
Ułatwienie? W sklepie Ekochatka.pl znajdziesz gotowe mieszanki na ciasta i babeczki!
Oferujemy między innymi wyroby marki Bio Babalscy - pierwszego producenta i gospodarstwa ekologicznego w Polsce. Specjalizuje się w produktach zbożowych, z plonów wyhodowanych wyłącznie naturalnymi metodami. Bez pestycydów, zdrowo, eko! Mąka owsiana razowa doskonale sprawdzi się na przykład do naleśników.
Również mąka marki Bio Planet świetnie sprawdzi się w każdej kuchni. Wyjątkowa mąka kasztanowa znajduje zastosowanie w wypiekach słodkich i wytrawnych, do domowych makaronów oraz naleśników.
Przetestuj mąki bez glutenu w swoim domu, a doskonale znane potrawy nabiorą nowego oblicza. W razie wątpliwości, obsługa Ekochatki służy pomocą - zapraszamy do przejrzenia oferty!