OPIS Mieszanka do wypieku proteinowych bułek bezglutenowych. Opakowanie starcza na 8 bułek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Potrzebujesz: 350 g mieszanki do bułek, 350 ml wody (gorącej), 250 g chudego twarogu 1. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół. 2. Wymieszać twaróg z gorącą wodą, aż twaróg się rozpuści. 3. Mieszankę na bułki wymieszać z mieszanką twarogu i wody. Pozostaw ciasto do napęcznienia przez 5 minut. 4. Zwilżonymi dłońmi podzielić ciasto na osiem równych kawałków, uformować kulki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszcz kawałki ciasta tak, aby miały około 2 cm wysokości. 5. Umieścić bułki (bez czasu na wyrastanie) na średnim poziomie w nagrzanym piekarniku. 6. Wyjąć z piekarnika po około 35 minutach i pozostawić do ostygnięcia.
Wskazówka: Nadaje się do zamrażania. Bułki dobrze komponują się również z wegańską alternatywą twarogu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki Wartość energetyczna: 1812 kJ/435 kcal Tłuszcz: 24 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g Węglowodany: 27 g w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 17 g Białko: 20 g Sól: 2,1 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, GORCZYCĘ i łubin.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Szczegóły produktu
Bez glutenu
Wegetariański
Wegański
Kraj producenta: BAUCK HOF
Twoje zdrowie w naszych rękach
Niskie ceny produktów
Produkty widniejące jako dostępne znajdują się w naszym magazynie
Zamówienia można realizować bez rejestracji
Ekspresowa realizacja zamówień
Atrakcyjne ceny wysyłki
Metody płatności: przelew, PayU, pobranie.
Istniejemy od 7 lat
Wielki asortyment : ponad 4000 produktów
Liczne promocje
Darmowa dostawa
Za zakupy dokonane za kwotę 199 zł lub wyższą kwotę dostarczymy za darmo!
Producenci
Produkty najwyższej jakości
Koszyk został zaktualizowany
Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Cookies. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij