SKŁADNIKI
płatki owsiane* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowe płatki owsiane produkowane są według unikalnej technologii, która gwarantuje pełną ochronę przed skażeniem glutenem. Doskonale nadaje się do przygotowywania owsianki, muesli, ciastek, zup i hamburgerów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
60 g płatków owsianych wsypać do 180ml (1 porcja) mleka, wody lub napoju roślinnego. Ewentualnie płatki zalać wrzącym płynem i pozostawić na 3 minuty.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 10 g
Białko: 14 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do 25°C i wilgotności względnej do 75%
Zobacz więcej w kategorii Płatki i kaszki