SKŁADNIKI
mąka z sorgo* 25%, cukier trzcinowy*, jaja*, mąka kukurydziana*, płatki owsiane (bezglutenowe)* 8,3%, nieutwardzony tłuszcz roślinny* (olej słonecznikowy*, tłuszcz kakaowy*, woda, emulgator: lecytyna słonecznikowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), wysokooleinowy olej słonecznikowy*, skrobia kukurydziana*, kakao* 2,5%, naturalny aromat waniliowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Nie zawiera substancji spulchniających.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1679 kJ / 403 kcal
Tłuszcz: 18 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g;
Węglowodany: 54 g;
w tym cukry: 23 g;
Białko: 6,4 g;
Sól: 0,14 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do +25°C
Zobacz więcej w kategorii Słodycze i przekąski bez glutenu