Opinie o Nas
DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 199 zł BEZPIECZNE PŁATNOŚCI PAY U KONTAKT O NAS BLOG
KOSZYK

Blog

19 lipiec 2021
zdrowe śniadanie na słodko
Lato w pełni, a to oznacza piękną pogodę i zwiększoną ochotę na kolorowe, słodkie posiłki. Nic dziwnego - podczas wakacji, gdy świat na chwilę zwalnia, jest więcej czasu na przygotowywanie smacznych potraw. Ale nawet podczas odpoczynku warto dbać o to, aby cukrowe... czytaj dalej
01 lipiec 2021
Zdrowe zamienniki cukru
Wielu z nas wie, jak ważne jest dbanie o swoje zdrowie i ciało. W tym celu warto zastanowić się nad swoimi nawykami żywieniowymi i zdecydować się na eliminację produktów szkodliwych. Jednym z nich jest tak bardzo przez nas uwielbiany cukier, który jest... czytaj dalej
23 czerwiec 2021
Strozzapreti - z czym przyrządzić? | Blog ekochatka.pl
Makaron strozzapreti swoje zastosowanie znajduje w potrawach zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich i wegańskich. W internecie i książkach kucharskich wyszukać można bogatą ilość apetycznych potraw, do których wykorzystać można ten właśnie produkt.... czytaj dalej
27 maj 2021
Stewia - właściwości, zastosowanie - alternatywa cukru.
 Dziś kilka słów o stewii: niepozorna, a aż 15 razy słodsza od cukru i wielokrotnie od niego zdrowsza. Czy stevia to bezpieczny zamiennik cukru?... czytaj dalej
30 kwiecień 2021
Masło klarowane ghee
Na pierwszy rzut oka brzmi dość egzotycznie. Masło ghee – to indyjska koncepcja na zdrowie. Czy jednak naprawdę masło ghee przywędrowało do nas z tak daleka? Masło klarowane znane w Polsce od lat przeżywa obecnie swój renesans.... czytaj dalej
30 marzec 2021
Czarnuszka - właściwości lecznicze
Maleńkie ziarenka o intensywnej mocy są niezbędne w każdej kuchni, ale też domowej apteczce. Jakie skarby kryją się w maleńkich ziarenkach? Przekonaj się!... czytaj dalej
01 marzec 2021
Czy płatki kukurydziane są zdrowe czy tylko dobre?
Czy warto zacząć dzień z płatkami kukurydzianymi? Czy płatki kukurydziane są zdrowe? Sprawdź jakie są fakty, a jakie mity!... czytaj dalej
01 luty 2021
Bezglutenowe wegańskie pierogi z kapustą i grzybami
Bezglutenowe wersja klasycznych pierogów z kapustą i grzybami to przepis na smaczny obiad, nie tylko w okresie świątecznym!... czytaj dalej
28 styczeń 2021
Brokułowy krem zero waste
Fantastyczne i pyszne danie, dzięki któremu przemycimy do swojej diety większą ilość warzyw. :)... czytaj dalej
25 styczeń 2021
Tłuszcz kakaowy – czy na pewno jest zdrowy?
Przez wiele lat wmawiano nam, że tłuszcze nasycone są złe i niezdrowe. Czy tak rzeczywiście jest? Co w swoim składzie zawiera tłuszcz kakaowy oraz czy warto go spożywać?... czytaj dalej
13 styczeń 2021
Sos warzywny z makaronem spaghetti
Smaczna i zdrowa przekąska także dla osób odchudzających się. Najlepiej smakuje z makaronem, ale z powodzeniem można podawać z ryżem.... czytaj dalej
08 styczeń 2021
Foccacia z rozmarynem
Tak pieczona i przygotowana z mąki typ 00 focaccia jest miękka i lekko chrupiąca, idealna z Waszymi ulubionymi dodatkami na przekąskę, lub nawet obiad :)... czytaj dalej
05 styczeń 2021
Młody jęczmień - właściwości i zastosowanie
Młody jęczmień, często nazywany również zielonym jęczmieniem, to podobno najlepsze naturalne źródło witamin i minerałów. Jest on bogaty w witaminy z grupy B, antyoksydanty, żelazo, wapno, cynk oraz magnez.... czytaj dalej
29 grudzień 2020
Wino owocowe na jesienną depresję
Jesienią dni robią się krótsze, a noce coraz dłuższe. Słońca jest niewiele, brakuje nam witamin i minerałów. Wszystko to sprzyja jesiennej chandrze i pogorszeniu naszego samopoczucia. Jak sobie z tym poradzić? Poznaj sposoby na jesienną depresję.... czytaj dalej
28 grudzień 2020
Otręby gryczane - żywność bezglutenowa na co dzień
  Otręby gryczane swoim smakiem przypominają kaszę gryczaną, warto jednak sięgać po nie nawet, jeśli nie przepada się za samą kaszą tego typu. Dzięki ich regularnemu spożywaniu wzbogacamy organizm o błonnik gryczany stanowiący cenne wsparcie dla układu... czytaj dalej
18 grudzień 2020
Syrop buraczany - właściwości i zastosowanie
O zaletach buraków można mówić dużo, a przez cały czas nie sposób oprzeć się wrażeniu, że nie wspomniało się o wszystkich ich zaletach. Buraki to doskonały dodatek do obiadu, a syrop buraczany wspiera leczenie wielu schorzeń.... czytaj dalej
03 grudzień 2020
Probiotyki dla dzieci
Chronią przed infekcjami, regulują pracę jelit, pomagają odbudować florę bakteryjną, a także wzmacniają odporność… to tylko część korzyści, które oferują probiotyki. Dowiedz się więcej na temat probiotyków.... czytaj dalej
30 listopad 2020
Makaron sojowy czy ryżowy – który wybrać?
Makaron to jeden z podstawowych składników wielu dań. Dostępny jest w kilkunastu rodzajach, kształtach i kolorach, dlatego zanim zdecydujemy się na zakup warto poznać podstawowe różnice oraz zastanowić się nad tym, który z nich jest zdrowszy.  ... czytaj dalej
15 maj 2020
Czerwona soczewica i jej właściwości zdrowotne
Choć czerwona soczewica nie należy do szczególnie popularnych produktów w naszej kuchni, to z wielu powodów nie powinniśmy z niej rezygnować. Zobacz co zawiera, jakie są jej właściwości zdrowotne i co można z niej przygotować!... czytaj dalej
15 maj 2020
Co kryją orzechy nerkowca, czyli o niedocenianych właściwościach i odchudzaniu
Orzechy nerkowca to podobno najzdrowsza przekąska świata. Mają wiele wartości odżywczych i właściwości zdrowotnych, a także już garść orzechów nerkowca dziennie pomoże pozbyć się zbędnych kilogramów. Oto cała prawda o orzechach nerkowca!... czytaj dalej
20 kwiecień 2020
Zastosowanie oleju kokosowego na włosy
Olej kokosowy jest doskonałym środkiem nawilżającym, odżywczym i przeciwbakteryjnym, dzięki któremu włosy nabiorą nowego życia! Dowiedz się jak go wykorzystać.... czytaj dalej
27 luty 2020
 Obiad: Kurczak z pędami bambusa
Szukasz pomysłu na smaczny obiad, który przygotujesz w 30min? Sprawdź przepis na kurczaka z pędami bambusa!... czytaj dalej
24 luty 2020
Wino Bezalkoholowe - fakty i mity
Czy woda może być sucha, a sól słodka? Bez szans! A czy dobre wino może być bezalkoholowe? Oczywiście! Dowiedz się jak powstaje takie wino, czy jest smaczne i czy naprawdę nie zawiera alkoholu!... czytaj dalej
28 styczeń 2020
Olej kokosowy rafinowany, czy nierafinowany? Niespodzianki oleju kokosowego
Zalety? Długi okres przydatności, brak zapachu, klarowna barwa, możliwość poddania obróbce w wysokich temperaturach. Olej kokosowy rafinowany z pewnością niejednemu zawrócił w głowie. Zapraszamy do naszego vademecum oleju kokosowego!... czytaj dalej
17 lipiec 2019
 Obiad: Indyjskie leczo
Leczo to pochodząca z kuchni węgierskiej prosta potrawa z papryki, cebuli i pomidorów, smażonych na smalcu i doprawionych papryką w proszku. My proponujemy Wam jego odmianę w bardziej orientalnym stylu.... czytaj dalej
11 czerwiec 2019
Koktajl na opalanie
Koktajl jest półwytrawny, dzięki dużej zawartości beta-karotenu i witaminy E dba o naszą opaleniznę od środka. Może nam z powodzeniem zastąpić jedną porcję z pięciu warzyw i owoców!... czytaj dalej
04 maj 2019
Alergie pokarmowe u dzieci
Alergie pokarmowe stają się coraz bardziej powszechne i coraz częściej diagnozowane wśród dzieci. Jakie są jej przyczyny i objawy? Alergia na gluten, skaza białkowa u niemowląt, alergia krzyżowa u dzieci - przeczytaj i dowiedz się więcej.... czytaj dalej
03 maj 2019
Wegańskie ciastka czekoladowe
Wegańskie ciastka czekoladowe, czy to możliwe? Jak najbardziej! Do tego proste w wykonaniu i bardzo pyszne. Sprawdź nasz przepis! :)... czytaj dalej
28 kwiecień 2019
Wegański sos karmelowy
Klasyczna postać sosu karmelowego zawiera cukier, tłuszcze nasycone i śmietanę, a my proponujemy Wam jego zdrowszy, w 100% wegański odpowiednik!... czytaj dalej
21 kwiecień 2019
Chleb gryczano - słonecznikowy
Domowy beglutenowy chleb gryczano-słonecznikowy. Sprawdź nasz przepis, a następnie zrób go sam! :)... czytaj dalej
03 kwiecień 2019
Pikantna jaglanka na śniadanie
Kasza jaglana działa odkwaszająco i ma mnóstwo dobroczynnych właściwości. Zastanawiasz się jak ją możesz podać? Skorzystaj z naszej propozycji i przygotuj pikatną jaglankę!... czytaj dalej
02 kwiecień 2019
Sklep ze zdrową żywnością – dlaczego warto wybrać?
Pierwsze sklepy ekologiczne w Polsce zaczęły pojawiać się kilkanaście lat temu. Zainteresowanie zdrową żywnością było wówczas praktycznie zerowe, przez co większość z nich zostało szybko zamkniętych. Obecnie, wraz ze wzrostem świadomości wśród konsumentów,... czytaj dalej
01 kwiecień 2019
Czy zdrowa żywność jest naprawdę zdrowa?
Do niedawna postrzegana jako ekskluzywna czy też droga - żywność ekologiczna - cieszy się wśród Polaków coraz większą popularnością. Z roku na rok przybywa świadomych konsumentów, którzy sięgają po produkty eko. W kolejnych marketach jak grzyby po deszczu... czytaj dalej

Twoje zdrowie w naszych rękach

Darmowa dostawa

darmowa dostawa Za zakupy dokonane za kwotę 199 zł lub wyższą kwotę dostarczymy za darmo!

Producenci

Produkty najwyższej jakości

Certyfikat BIO
Koszyk został zaktualizowany
Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Cookies. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij