CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 min.
ILOŚĆ: 1 porcja
KROK 1: Wsypujemy wszystkie suche składniki do miski i mieszamy. W ciepłej wodzie rozpuszczamy miód, olej kokosowy i sól. Zalewamy wodą mąki, nasiona i mieszamy. Pozostawiamy na kilka godzin do wchłonięcia się wody i napęcznienia nasion.
KROK 2: Do foremki wkładamy papier do pieczenia i smarujemy go olejem kokosowym (lub innym). Wykladamy ciasto i ugniatamy łyżką. Wierzch możemy wygładzić zmoczoną wodą reką. Wstawiamy do piekarnika 180 stopni na ok godzinę. Pod koniec pieczenia obserwujemy chleb - może zdarzyć się że spód chleba jest wilgotny, wówczas najlepiej wyjąć go z formki i papieru, a następnie odwrócić i położyć górną skórką na kratce, tak aby podpiec spód i go trochę wysuszyć.
CHIA NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO | MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA BIO | SEZAM BIAŁY ŁUSKANY BIO | MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BIO |
NASIONA BABKI PŁESZNIK BIO | MIÓD NEKTAROWY KASZTANOWY BIO | NASIONA BABKI JAJOWATEJ BIO | OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO |