CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 min.
ILOŚĆ: 12 porcji
KROK 1: W dużej misce ucieramy margarynę z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy rozgniecione dokładnie awokado, ucieramy. Dodajemy wymieszane i przesiane suche składniki, miksujemy tylko do połączenia.
KROK 2: Czekoladę i pistacje siekamy, dodajemy do ciasta, dokładnie mieszamy. Formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, układamy na wyłożonej papierem do pieczenia lub matą blasze. Pieczemy około 10 min w temperaturze 170 st. C.
MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1kg | PROSZEK DO PIECZENIA | CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500g | CZEKOLADA MLECZNA BIO 100g |
KAKAO FAIR TRADE BIO 200g | CUKIER WANILIOWY BIO 20g | PISTACJE ŁUSKANE BIO 75g | SODA OCZYSZCZONA 20g |