SKŁADNIKI
mąka
kukurydziana* 83 %, zagęszczony sok jabłkowy* 11 %, kakao sproszkowane o
obniżonej zawartości tłuszczu* 6 % (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Makaron wytworzony z
surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz wody źródlanej
ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1475 kJ / 350 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 71 g
w tym
cukry: 7,5 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 7 g
Sól: 0 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron podczas gotowania
pływał swobodnie (4 -5 litrów). Osól i jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju
roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać
procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji zamieszaj i gotuj do miękkości 8 minut., al dente 6 minut (nie przekraczaj
maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą
wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego
makaronu.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.