OPIS Mieszanka do pieczenia bułek bezglutenowych z musli. Opakowanie wystarcza na 8 bułek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Potrzebne składniki: 350 g mieszanki na bułki, 350 ml wody (letniej) 1. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół. 2. W misce wymieszać mieszankę na bułki z wodą. Pozostawić mieszankę ciasta do napęcznienia na 5 minut. 3. Zwilżonymi dłońmi podzielić ciasto na osiem równych kawałków, uformować kulki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczyć kawałki ciasta tak, aby miały około 2 cm wysokości. 4. Umieścić bułki (bez czasu na wyrastanie) na średnim poziomie w nagrzanym piekarniku. 5. Wyjąć z piekarnika po około 35 minutach i pozostawić do ostygnięcia.
Wskazówka: Nadaje się do zamrażania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki Wartość energetyczna: 1601 kJ/381 kcal Tłuszcz: 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g Węglowodany: 52 g w tym cukry: 11 g Błonnik: 12 g Białko: 11 g Sól: 1,0 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, GORCZYCĘ i łubin.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Szczegóły produktu
Bez glutenu
Wegetariański
Wegański
Kraj producenta: BAUCK HOF
Twoje zdrowie w naszych rękach
Niskie ceny produktów
Produkty widniejące jako dostępne znajdują się w naszym magazynie
Zamówienia można realizować bez rejestracji
Ekspresowa realizacja zamówień
Atrakcyjne ceny wysyłki
Metody płatności: przelew, PayU, pobranie.
Istniejemy od 7 lat
Wielki asortyment : ponad 4000 produktów
Liczne promocje
Darmowa dostawa
Za zakupy dokonane za kwotę 199 zł lub wyższą kwotę dostarczymy za darmo!
Producenci
Produkty najwyższej jakości
Koszyk został zaktualizowany
Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Cookies. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij