OPIS Ekologiczna mieszanka do wypieku chleba z zawartością 57 % nasion.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Potrzebujesz: 480 ml wody, 6 łyżek (60 ml) octu (np. octu jabłkowego), formę do pieczenia (20 cm lub 25 cm), drewnianą łyżkę, opcjonalnie: pestki/nasiona do posypania
1. Rozgrzać piekarnik do 190 °C z termoobiegiem lub 210°C z funkcją grzania góra/dół. Dobrze nasmarować formę do pieczenia. Teraz zagotować 480 ml wody. 2. Mieszankę chlebową włożyć do miski, zalać wrzątkiem, a następnie octem i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. 3. Po minucie ponownie dobrze wymieszać ciasto. 4. Teraz włóżyć ciasto do posmarowanej tłuszczem formy, mocno docisnąć, a następnie wygładzić. 5. Pozwolić, aby ciasto napęczniało w formie do pieczenia przez 30 minut. 6. Piec chleb przez 75 minut z termoobiegiem lub 85 minut z funkcją grzania góra/dół w nagrzanym piekarniku. 7. Przed spożyciem pozwolić chlebowi ostygnąć na ruszcie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po przygotowaniu z octem jabłkowym) Wartość energetyczna: 1317 kJ/316 kcal Tłuszcz: 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g Weglowodany: 21 g tym cukry: 0,8 g Błonnik: 8,9 g Białko: 11 g Sól: 0,87 g
UWAGA Ocet służy wyłącznie do utrwalenia chleba, dzięki czemu dłużej zachowuje świeżość. Zapach i smak octu znikną podczas pieczenia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
Produkty widniejące jako dostępne znajdują się w naszym magazynie
Zamówienia można realizować bez rejestracji
Ekspresowa realizacja zamówień
Atrakcyjne ceny wysyłki
Metody płatności: przelew, PayU, pobranie.
Istniejemy od 7 lat
Wielki asortyment : ponad 4000 produktów
Liczne promocje
Darmowa dostawa
Za zakupy dokonane za kwotę 199 zł lub wyższą kwotę dostarczymy za darmo!
Producenci
Produkty najwyższej jakości
Koszyk został zaktualizowany
Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Cookies. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij