Jesteśmy małą, rodzinną firmą produkcyjną, która z pasją odpowiada na coraz większe zapotrzebowanie polskich konsumentów produkując wysokiej jakości i jak najmniej przetworzoną żywność ekologiczną. Głównym surowcem używanym w naszej produkcji jest orkisz ekologiczny – stara odmiana pszenicy prawie wcale nie poddawana procesom uszlachetniającym – pochodzący z polskich, certyfikowanych gospodarstw rolnictwa ekologicznego. Od niedawna wytwarzamy także produkty z innych ekologicznych ziaren: owsa, żyta czy prastarych ziaren samopszy i płaskurki.
Nasze makarony wytwarzane są ze świeżo mielonej mąki, dzięki czemu zachowują cenne dla organizmu człowieka witaminy i składniki mineralne. Mąka do produkcji makaronu mielona jest w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego. Nasze makarony nie zawierają soli oraz jaj, dzięki czemu mogą być wykorzystywane w specjalnych dietach leczniczych (np. diecie bezsolnej, diecie bezbiałkowej), oraz uwielbiane są przez wegan czy wegetarian.
W naszej ofercie znajdą Państwo takie rodzaje mąki jak: orkiszowa, owsiana, żytnia, z płaskurki, z samopszy oraz śruta żytnia. Ponadto produkujemy płatki, kasze oraz kaszę mannę. W naszej ofercie znajdziecie Państwo również ziarno owsa bezłuskowego, orkiszu, żyta, płaskurki i samopszy. Wszystkie produkty dostępne są w opakowaniach jednostkowych i zbiorczych.
Na wszystkie produkty posiadamy certyfikat ekologiczny.