SKŁADNIKI
Ocet z jabłek ekologicznych 5 %
OPIS
Produkt niepasteryzowany.
UWAGA
Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 96 kJ / 22 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 stopni Celsjusza.
Ocet z dojrzałych ekologicznych jabłek, niepasteryzowany, niefiltrowany. Powstały w procesie naturalnej fermentacji, w efekcie działania drożdży i bakterii octowych - bez sztucznych wspomagaczy.
Jako ocet niefiltrowany, zawiera naturalny osad. Dzięki temu jest znacznie bogatszy w związki wspomagające zdrowie. Po otworzeniu, ocet należy przechowywać w temperaturze 4 stopni Celsjusza. Wstrząśnij przed użyciem.
Jabłka wykorzystane do produkcji wyhodowano na czystych terenach, spełniających najwyższe wymagania dla upraw ekologicznych. Ocet posiada certyfikat BIO.
Ocet jabłkowy niepasteryzowany 5L ma bardzo szerokie zastosowanie kulinarne. Sprawdza się jako dodatek do sałatek, past, sosów i marynat.
Cechuje go intensywny smak, wzbogacający każde danie. Bywa dodawany do koktajli, aby przełamać mdły smak zbyt słodkich owoców.
Po rozcieńczeniu, octu jabłkowego można używać także do celów kosmetycznych. Kwas octowy działa antyseptycznie, ma zdolność do poprawiania jędrności skory, nawilżania i przywracania jej elastyczności.
O dobroczynnych właściwościach octu wiedziano już w starożytności. Wzmianki na temat wykorzystania octu jabłkowego znajdujemy w recepturach Hipokratesa - ojca medycyny.
Słynie z właściwości przeciwbakteryjnych, regulujących trawienie, a nawet odchudzających.
Ocet jabłkowy niepasteryzowany 5L jest bogaty w witaminy, minerały, kwasy organiczne oraz żywe kultury bakterii wspomagających florę jelitową oraz inne dobroczynne związki.
Jabłkowy ocet zawiera także beta-karoten - to jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, spowalniających procesy starzenia organizmu.
Obecne w occie pektyny są rodzajem błonnika pokarmowego, ograniczającego wchłanianie cholesterolu.
Dodanie do dań octu jabłkowego zwiększa uczucie sytości, co pozwala ograniczyć podjadanie oraz uczynić dietę przyjemniejszą. Wprowadzenie go do diety może więc nie tylko poprawić ogólne zdrowie, ale nawet pomóc schudnąć!
Wybierz ocet jabłkowy niepasteryzowany 5L z ekologicznego źródła, bez filtrowania - najbogatszy w dobroczynne związki. Skutecznie wesprze Twój organizm oraz… Twoją kuchnię!