SKŁADNIKI
przecier
pomidorowy* (43,2%), cukinia*, papryka czerwona*, cebula*, sok z pigwowca*,
cukier trzcinowy*, papryka ostra*, czosnek*, sól, ocet*, oregano*, bazylia*,
natka pietruszki*, tymianek*,
(*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Pasta świetnie
sprawdza się jako dodatek do kanapek, makaronów czy dań z grilla. Ekologiczna
pasta różano-paprykowa może również stanowić aromatyczny składnik sosów i zup
pomidorowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 354 kJ / 85 kcal
Tłuszcz: 3,8 g;
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g;
Węglowodany: 9,8 g;
w tym cukry:
6,6 g;
Białko: 1,8 g;
Sól: 0,8 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu a po
otwarciu w lodówce.