SKŁADNIKI
52% woda, 48%
ciecierzyca*, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Ciecierzyca bardziej
znana jest pod nazwą cieciorka. Należy do roślin strączkowych. Jest
łagodna a po przygotowaniu ma kremową konsystencję. Idealna do humusu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po
odsączeniu
Wartość energetyczna: 480 kJ / 114
kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2
g
Węglowodany: 15 g
w tym cukry: 1,1 g
Białko: 7,0
g
Sól: 0,8 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Po
otwarciu puszki zawartość odcedzić przez sitko.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywac w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu
przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.