Słodki plan B dla Twojej diety. Oryginalny ksylitol z fińskich brzóz jest substancją całkowicie naturalną, występującą w niewielkich ilościach w organizmie ludzkim, a także w niektórych warzywach i owocach. Jako substancja słodząca powstaje z kory brzóz: w procesie przetwarzania włókien roślinnych nazywanych ksylanami. Oferowany cukier brzozowy Santini jest w pełni naturalny, pozbawiony wszelkich substancji słodzących, przeciwzbrylaczy, wybielaczy, jak i wypełniaczy z kukurydzy. W 100% z fińskich brzóz.
Ksylitol co to jest? Wykorzystywany od dziesięcioleci przez skandynawską ludność, stał się popularną alternatywą cukru dla zwolenników zrównoważonej diety czy diabetyków. Wygląda jak cukier, smakuje jak on, jednak nie ma nic wspólnego z jego szkodliwością.
EKOALFABET, kluczowe cechy cukru z brzozy:
Do czego można stosować ksylitol? Do każdej potrawy, do której tradycyjnie wymaga się cukru. Bez przeszkód można cieszyć się słodkimi ciastami, ciasteczkami, babeczkami, konfiturami, pączkami, słodkimi surówkami i przetworami. Znajdziemy go także w pastach do zębów (także z domowych receptur), jak i w gumach do żucia.
Bogactwo tego naturalnego produktu jest w zasięgu ręki. Zastanawiając się czy wybrać erytrol czy ksylitol, stewię czy agawę, warto sięgnąć po cukier brzozowy jako zamiennik wszelkiego cukru, który stanowi doskonałe i przyjemne urozmaicenie diety.
SKŁADNIKI
100 % ksylitol z kory brzóz
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1000 kJ / 240 kcal;
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany: 99,8 g
w tym cukry: 0,2 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 98,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza