SKŁADNIKI
mąka z grochu*,
woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej
swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do
gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 10-12min.,
al. dente – 7-8 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1386 kJ / 328 kcal
Tłuszcz: 2,1 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Weglowodany: 52 g
w tym cukry: 5,2
g
Błonnik: 13,3 g
Białko: 18 g
Sól: <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać zboża zawierające gluten
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu