SKŁADNIKI
karob*,
woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bez glutenu, bez
laktozy, 100% karobu bez konserwantów ani dodatku cukru. Syrop z karobu jest
wytwarzany ze strąków drzewa szarańczynu i ma łagodny słodki smak. Jest świetnym
substytutem cukru. Może być stosowany jako słodzik do ciast, tahini, deserów,
napoi, jogurtów, lodów, płatków czy ryżu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1192 kJ / 285
kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0
g
Węglowodany: 69,3 g
w tym cukry: 35,6 g
Błonnik: 2,9
g
Białko: 2,1 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym i
zacienionym miejscu.