Niekwestionowana królowa zdrowia. Kasza jaglana wraca na nasze stoły, by zagościć na nich na dobre. Dzięki niej można uzyskać równowagę zdrowia, oczyścić organizm, schudnąć, wyleczyć alergie pokarmowe i infekcje. Tak wiele, w tak małych ziarnach prosa!
Oferowana kasza otrzymana jest z łuszczonego prosa z Ukrainy. Idealna jako kluczowy element diety osób nietolerujących glutenu.
Kasza jaglana to doskonała propozycja na pożywne śniadanie z suszonymi owocami (lub zamiennik płatków jaglanych). W wersji wytrawnej występuje jako kasza jaglana z warzywami, oraz mięsem i duszonymi świeżymi ziołami, ale także w naleśnikach, humussie i burgerach czy kotletach z kaszy jaglanej.
EKOALFABET kaszy jaglanej:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1514 kJ / 358 kcal
Tłuszcz - 3,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 69 g, w tym cukry - 1,4 g
Białko - 9,8 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.