SKŁADNIKI
skrobia
kukurydziana*, pełnoziarnista mąka z sorgo*, mąka z sorgo*, mąka gryczana*,
mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*,
słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, łuska babki jajowatej*, pestki
dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sypka mieszanka do
przygotowania chleba. Produkt bezglutenowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do
500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać.
Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem
formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym
do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i
dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.
Wypiekacz
do chleba: W 750 ml letniej wody rozpuścić 14 g drożdzy i wsypać 500 g
mieszanki. Wybrać szybki program i piec 2 godz.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1497 kJ / 358 kcal
Tłuszcz:
5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6
g
Węglowodany: 66 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 6
g
Białko: 7,2 g
Sól: 2,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać
sezam
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej
25°C.