SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Do miski dodać 20 g świeżych drożdży, następnie dolać 350 ml letniej wody i dokładnie wymieszać. 2. Wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba. 3. Wymieszać składniki, nasmarować olejem formę do wypieku (25 x 12 x 8 cm) 4. Uformować masę, włożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (podwojenia objętości). 5. Wstawić formę do rozgrzanego piekarnika do temperatury 200 - 220 °C, następnie piec przez 40 - 50 minut, do momentu powstania ciemnobrązowej skórki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g mieszanki Wartość energetyczna: 1485 kJ/351 kcal Tłuszcz: 3,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 68 g w tym cukry: 1,1 g Błonnik: 3,9 g Białko: 9,0 g Sól: 2,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Produkty widniejące jako dostępne znajdują się w naszym magazynie
Zamówienia można realizować bez rejestracji
Ekspresowa realizacja zamówień
Atrakcyjne ceny wysyłki
Metody płatności: przelew, PayU, pobranie.
Istniejemy od 7 lat
Wielki asortyment : ponad 4000 produktów
Liczne promocje
Darmowa dostawa
Za zakupy dokonane za kwotę 199 zł lub wyższą kwotę dostarczymy za darmo!
Producenci
Produkty najwyższej jakości
Koszyk został zaktualizowany
Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Cookies. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij