SKŁADNIKI
mąka ryżowa*,
woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron Penne wykonany wyłącznie w 100% z ekologicznej mąki ryżowej. Nazwa kształtu Penne pochodzi od słowa „pennino” (pióro wieczne). Ta wersja popularnego makaronu jest idealna dla osób, które potrzebują jedzenia bezglutenowego ale jednocześnie nie chcą rezygnować z dobrej kuchni.
Makaron Rustichella produkowany jest tradycyjnym rzemieślniczym sposobem tzn.
-Wolno suszony w temperaturze 45-50 st.C. dzięki czemu zachowuje swoje wartości odżywcze i smakowe, nie rozgotowuje się, ma niższy indeks glikemiczny.
-Wyciskany jest przez formy z brąz co zapewnia mu chropowatą powierzchnię i powoduje że sos nie spływa na dno talerza a pozostaje na jego powierzchni.
Czas gotowania: 7-9 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1490 kJ / 351
kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,12
g
Węglowodany: 78,5 g
w tym cukry: 0,1 g
Błonnik: 1,5
g
Białko: 7,59 g
Sól: 0,06 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od
bezpośredniego światła słonecznego i ciepła.