SKŁADNIKI
pełnoziarnista
pszenica durum* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Makaron idealny do
przyrządzenia z mięsem, serem lub szpinakiem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1407 kJ / 333 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 1,6
g
Błonnik: 7 g
Białko: 12 g
Sól: <0,01 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
zagotować 1 litr wody na 100 g makaronu, dodać 1
łyżeczkę soli. Do gotującej się wody wrzucić porcję makaronu, gotować 11-13
minut i następnie odcedzić.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od
intensywnych zapachów. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym
opakowaniu.